Ølgryde shelter og hundeskov

Ølgryde shelter: Nyt Nyt der er kommet helt nye shelter
I den vestligste del af Ølgryde Plantage – lidt nord for Ølgrydevej – ligger plantagens Shelterplads.
Her er soveplads til 7-9 personer, nu flere .
At kalde placeringen for malerisk vil være en underdrivelse. Sheltret er bygget i svære træbjælker med udsigt over en lille sø, hvor fuglene jager insekter, og råvildtet slukker tørsten.
Ved Sheltret er grill/bålplads samt borde og bænke. Bag Sheltret ligger pladsens brændestabel – det er gratis at bruge brændet. Du skal bare selv kløve det. Mange brugere af Sheltret efterlader brænde til de næste gæster.
 
Sheltret ligger på en lille bakke, som kan være svær at forcere i en kørestol. Toilettet er et skovtoilet, der ikke er handicapvenligt. Læs mere om booking af shelter på udinaturen.dk
Vil du hellere sove under teltdug, fortvivl ej. Der er fri teltning i hele Ølgryde Plantage.
Hundeskov
Hundeskoven på Mikkelborgvej helt ud til Skjernvej er et populært sted for lokale beboere at lufte deres hunde. På en varm forårs- eller sommeraften sidder hundeejerne ved borde og bænke, mens deres firbenede venner drøner rundt og leger. I modsætning til resten af Ølgryde Plantage må din hund løbe frit i hundeskoven – så længe den vel at mærke er under din kontrol. Læs mere om, hvilke regler der gælder for hunde i naturen.
 
Historie - Ølgryde Plantage De indledende trin til Ølgryde Plantage blev taget under Besættelsen, hvor lokale beboere gravede jorddiger rundt om området. Begrundelsen for digerne var simpel: De lokale skulle ikke arbejde for tysken.
Tilplantningen af plantagen med primært nåletræer begyndte i 1950’erne. I første omgang som produktionsskov – senere er plantagen blevet et yndet udflugtsmål.
www.nrfelding.dk | CVR: 50539113 | Harald Damtofts vej 125, Nr. Felding - Danmark | perpinge@gmail.com
google-site-verification: google9088f3f46f7100ec.html